Önre kalibrálva – Hogy életterébe beköltözzön az élet

Önnek mi jut eszébe az okos otthon fogalmáról? A legtöbb ember csak a világítás és fűtés, esetleg a redőnyök automatizálására vagy épp telefonról történő irányítására gondol. A FIBARO azonban ennél sokkal többet nyújt a különböző érzékelők és vezérlő modulok multi-funkcionalitásának köszönhetően.

Több, mint redőnyvezérlés

Az évszakhoz és napszakhoz, valamint szokásainkhoz igazodva a FIBARO okos otthon rendszerrel lehetőségünk nyílik kényelmünket, biztonságunkat és pénztárcánkat szolgálva automatizálni redőnyeink működését. Tovább fokozható ennek hatékonysága az aktuális fény- és hőmérsékleti viszonyok változásainak figyelembe vételével. Például ha növényei miatt nyáron nem tarthatja lent a redőnyöket a megfelelő  árnyékolás érdekében, de a nap járásához igazodva azok a redőnyök, melyeket direkt napsütés ér, valamennyire (vagy teljesen) lezáródnak, elkerülve ezzel a lakás extrém felmelegedését. Ha télen lehúzva is tartja a redőnyeit, erősebb napsütést érzékelve a rendszer felhúzza őket, hogy felmelegítse (melegen tartsa) a lakást, majd a napsütés elmúltával a redőnyök újra lemennek.

Redőnyvezérlés az okos lakásban
Kényelmes távozás, okos otthon

Minden eshetőségre felkészültünk

A mai programozható termosztátoknak köszönhetően mára már igen jól hozzá tudjuk igazítani a napi-heti rutinunkhoz a fűtési programot. Ha azonban váratlanul elmarad egy program, ezért korábban érünk haza, akkor bizony nagyon hasznos, ha távolról is be tudjuk kapcsolni a fűtést/hűtést, hogy kellemes meleg/hűvös legyen, mire hazaérünk.

Multi-Room Audio, avagy háttérzene az élethez

Szívesen hallgat otthon zenét? El tudja képzelni, hogy kedvenc száma akár követni is tudja otthonában? Nem csak a nappaliban, vagy a dolgozó szobában, hanem a konyhában, a fürdőszobában, a garázsban vagy épp a teraszon is – a Fibaro okos otthon rendszer mozgásérzékelőinek segítségével a hangszórók ott szólalnak meg, ahol Ön éppen tartózkodik. 

Ha a családdal egy hétvégi mozis estét szeretnének tartani, akkor sem kell többet tennie, mint egy érintéssel mozit varázsolni az „Élő Otthona” nappalijába. A fények elhalványulnak, a TV, médialejátszó, hangrendszer bekapcsol, projektor esetén automatikusan leereszkedik a vetítővászon, a sötétítők leereszkednek, és még a távirányítókat sem kell keresgetnie, mivel mindez megvalósítható egyetlen gombnyomással a telefonján.

Javában megy a film, amikor egyszer csak csengetnek. A film megáll, a nappaliban automatikusan 30%-os fényerőre kapcsol a világítás, a bejárat előtt felkapcsolódik a lámpa, a képernyőjén pedig megjelenik a váratlan vendég képe. Saját mobiltelefonján beszél a vendéggel, majd beengedi a kapun. Mindez egy érintés a telefonján.

Okos otthon rendszer

Ha sok már a távirányító

Nem unja még, hogy tele a dohányzó asztal távirányítóval (TV, DVD, Media Player, Hifi, projektor, vetítővászon, klíma, esetleg redőny) és néha elgondolkozik, hogy éppen melyikhez kell nyúlni. Ráadásul a poharát sem tudja kényelmesen letenni. Rakja el inkább a fiókba az összes távirányítót és vezérelje eszközeit a telefonjáról és máris rend van az asztalon.

Intelligens otthon vezérlése telefonról

Éjszakai fény

Ha az ember éjszaka felébred és félálomban kimegy a mosdóba, vakító érzés felkapcsolni a villanyt a sötét után, ugyanakkor sötétben botorkálni sem éppen kellemes. Egy mozgásérzékelő és egy dimmer modul segítségével egyszerűen megoldható, hogy ha például az érzékelő éjfél után mozgást észlel, kapcsolódjon fel a közlekedőben és a mosdóban a lámpa 10-20%-os fényerősséggel, majd miután visszatértem a hálószobába kapcsoljon le.

Fogadó fény

Képzelje el, hogy elsőnek érkezik haza és amint kinyitja a kertkaput, kigyúlnak a kerti fények, majd beáll a garázsba és mikor belép a lakásba kellemes zene szól és égnek a lámpák a közlekedőben és a nappaliban. Mennyivel kellemesebb így hazaérkezni, mint egy üres, sötét lakásba. Olyan érzés, mintha a saját otthona hazavárná és szeretettel fogadja.

Melegvíz – azonnal

Ismerős az érzés, amikor kinyitja a meleg vizet és a kazántól/bojlertől távolabb eső csapoknál akár fél perc is eltelik, mire megérkezik a meleg víz. Egy keringtető szivattyú megoldja a problémát, viszont nem túl gazdaságos olyankor is járatni, amikor épp nincs otthon senki.

A FIBARO rendszerrel könnyű szerrel időzítheti a meleg víz utánpótlást azokra a reggeli-esti időszakokra, amikor gyakran használják a vizesblokkokat, és nem kell energiát pazarolnia a szivattyú felesleges működtetésével, vagy épp vizet pocsékolni, amíg megérkezik a várva várt meleg  víz.

Okos otthon rendszer kávét főz

Kellemes Ébredés

A redőnyökön kívül más is segítheti és kellemesebbé teheti a reggeli ébredést. Képzelje el, hogy ébredezés közben lágy zene szűrődik be a nappaliból és mire felkel és kimegy a konyhába, finom kávéillat fogadja, mivel a kávéfőző már lefőzte a kávét.

Időjárás figyelő öntöző rendszer

Időjárás, azaz eső, hőmérséklet és páratartalom függvényében az „Élő Otthona” eldönti, hogy érdemes-e locsolni, és ha igen, akkor mennyi ideig. Ha esik (vagy nemrég hagyta abba), akkor a növényzet túllocsolása még káros is lehet, a feleslegesen elhasznált vízmennyiségről nem is beszélve. 

Öntöző rendszer automatizálása

Szakmai partnerünk

A Domus Optimus és a Skyedge.eu hivatalos szakmai partnerre a Smartme Kft. a Fibaro eszközök hivatalos magyarországi forgalmazója.

Fibaro

Fibaro PROFESSZIONÁLIS, MÉGIS GAZDASÁGOS OKOS-OTTHON

Professzionális, mégis gazdaságos okos-otthon

Biztonság

Biztonság

Maximális biztonság

Csomagjaink

Csomagjaink

Válasszon igényeinek megfelelően csomagjainkból